Administrator
Ale wskazówka do czego? Do tego, że parę lat wcześniej zrobił numer z "Ring Ding Dong"? On tylko mówi, że w Radomiu bujają się chłopaki przy muzie Dr. Dre. I jestem w 100% pewny, że chodziło mu o "Still D.R.E.". Bo to najlepszy numer do auta hehehe
Fan
PlaVo-L napisał:
????????????????
"Kiedy Jesteś Na Dnie" to utwór Liroy'a z płyty "Dzień Szaka-L'a (Bafangoo Cz. 2)".
Pewnie chodziło Ci o "By Nie Żyć Na Dnie" ;-))))
ale ja jestem zajebany, masz rację, sorki...
Administrator
Co do tego "Karramba Oszalał" to nie byłbym taki pewny, że ten numer jest zerżnięty ze "Skaczcie do góry", bo "L" wyszła w '97 roku i "KaRRamBa ...Oszalał" Nie wiem w jakich odstępach czasowych. Jedynym wytłumaczeniem chyba jest to, że tak naprawdę to i Liroy i Karr czerpali inspiracje z tych samych raperów.
Fan
Myśle że karramba ostro jechał z liroya
Większość kawałków, o których pisałem były wydane w tym samym roku przez Liroy'a i KaRRamBę...
"Milion Peelenuff" zostało wydane w 2004, ale nagrane... w 2000. Niedługo po ukazaniu się "Kiedy Jesteś Na Dnie".
Fan
Hehe idąc Waszym tokiem rozumowania, to każdy od kogoś coś kopiuje. Nawet style pisania na forum. Dałbym głowe, że ten nicku X, pisze podobnie do tego o nicku Y. Na pewno go kopiuje i naśladuje haha Skąd może wynikać podobnieństwo którego się niektórzy doszukują? Ano obydwoje lubia podobną muzę, więc siłą rzeczy klimat tego co tworzą będzie podobny. To co mocno odróżnia i Liroya i Karrambe od innych zwłaszcza w początkowym okresie działania, to bardzo dobra produkcja i może to też niektórym przywołuje brzmieniowe podobieństwo. Ponadto więszość starych numerów obydwu panów powstawała równolegle, więc ciężko byłoby to od siebie kopiować na wzajem. No chyba, że oboje mają tajny pakt, o którym nikt z nas nie wie ))
Administrator
Ja zawsze uważałem, że Liroy i KaRRamBa słuchali podobnych wykonawców i z tego to podobieństwo wynika. Po prostu oboje się na takim rapie wzorowali. Co do "Głodnego" i "Przykazania Juniora", to fakt - temat jest bardzo podobny, właściwie identyczny. Tyle, że Liroy się gdzieś tam po drodze połamał, a KaRR poszedł se dalej heheh. KaRR to była taka mieszanka Beastie Boys i Hause Of Pain jeśli chodzi o rap. Pamiętam trochę tamte czasy i wiem, że kiedyś była taka mania, dzieciaki krzyczeli "Scyzoryk" bądź "Scooby Doo Ya". I to był trochę taki znak rozpoznawczy Liroya. A znakiem rozpoznawczym KaRRamBy było nic innego jak "Boom tralalala". Co teraz dla mnie i jeden tekst i drugi jest trochę śmieszny hehehe
Fan
http://mp3y.rozrywka.one.pl/wywiad%20-% … zne.pl.mp3
Wywiad z Liroyem
stare trochę ale jare
Fan
Słyszałem już to kiedyś beka jak chuj heheh
Fan
Ostatnio edytowany przez Santa Muerte (2009-02-14 07:23:21)
Fan
dopierdalali mu heheh...nie ma co